Groep 5/6

Mijn naam is Linda Michielsen. Ik kom uit Dronten en werk inmiddels al een aantal jaar op de Grundel. Ik ben hier begonnen als invaller toen er leerkrachten ziek waren en mocht daarna blijven voor een zwangerschapsverlof. Gelukkig kwam er na dat verlof een plekje vrij zodat ik op de Grundel kon blijven werken.

De afgelopen twee jaar heb ik de opleiding master EN, gedragsspecialist gevolgd. Ik ben deze opleiding gaan doen omdat ik wilde leren hoe ik nog beter aan kan sluiten bij iedere leerling. Binnen de school zijn een heleboel verschillende kinderen die allemaal hun eigen persoonlijkheid en gedragingen hebben. Tijdens de opleiding heb ik geleerd hoe ik het best aan kan sluiten bij verschillende gedragingen en hoe ik ook mijn collega’s daarbij kan helpen. Ik ben ervan overtuigd dat het gedrag wat een kind laat zien, op dat moment zijn beste optie is. Het is mijn taak als leerkracht om hier zo goed mogelijk bij aan te sluiten en te kijken wat een leerling nodig heeft. Door mijn opleiding ben ik hier nog beter toe in staat.

Daarnaast vind ik het belangrijk dat je als leerkracht probeert om het hoogst haalbare te bereiken met iedere leerling. In de klas ben ik daarom bezig met het zichtbaar maken van de doelen. Door het inzichtelijk maken van de doelen hebben de leerlingen zelf een veel beter idee wat zij al kunnen en wat ze nog moeten leren. Hierdoor zijn zij meer gemotiveerd voor extra instructie en weten zij ook beter waarom ze deze extra instructies krijgen. Daarbij komt dat leerlingen die het doel al wel beheersen, minder mee hoeven te doen met de instructie en hierdoor ruimte hebben om te werken aan andere doelen.

Op school ben ik vertrouwenspersoon en Kanjer-coördinator. Als gedragsspecialist ondersteun ik collega’s en daarnaast geef ik begeleiding aan de kinderen die werken met de pittige plustorens.