Groep 5/6

“Mijn naam is Melanie Algera. Ik woon op dit moment in De Bilt, vlakbij Utrecht, maar ik ben in Lelystad geboren. Dit is mijn eerste schooljaar als leerkracht op de Grundel. Van maandag tot en met donderdag ben ik de juf van groep 5/6.
Afgelopen zomer ben ik afgestudeerd als leerkracht op de Hogeschool Utrecht. Groep 5/6 is dus mijn eerste groep en dat vind ik ontzettend leuk, maar ook spannend! In Utrecht heb ik het erg naar mijn zin gehad, maar toch wil ik graag weer in Lelystad komen wonen. De Grundel lijkt mij een fijne werkplek waar ik veel kan leren van mijn collega’s, maar ook een plek waar ik de ruimte krijg om mijn creativiteit te gebruiken.
In groep 5/6 besteden we veel aandacht aan taal, lezen, spelling en rekenen. Naast deze vakken vind ik het ook erg belangrijk dat iedereen zich gehoord en veilig voelt in de klas. Dit oefenen we met behulp van de methode Kanjertraining. Onze doelen en afspraken houden we bij op onze datamuur. Op deze manier is het voor iedereen duidelijk waar we op dit moment aan werken. Ik vind het belangrijk dat we in groep 5/6 verantwoordelijk en zelfstandig met ons werk kunnen omgaan en elkaar kunnen helpen als dat nodig is.”