OBS De Grundel stimuleert sport en beweging!

Geplaatst op vrijdag 4 oktober 2019

Basisschool De Grundel sluit duurzame partnerschappen in de sport.

Basisschool De Grundel vindt een gezonde leefstijl belangrijk. Naast gezonde voeding wordt sport en beweging actief gestimuleerd. Vanaf dit schooljaar wordt er actief gebruik gemaakt van partnerschappen in de sport om het sporten nog leuker te maken.
De afgelopen weken hebben de leerlingen van De Grundel bij tennisvereniging Poseidon tennislessen gevolgd van een tennistrainer. Leerlingen hebben genoten om op “een echt veld” te mogen tennissen. Het enthousiaste en de betrokkenheid was enorm groot. “We zijn blij dat we kinderen op deze manier samen kunnen enthousiasmeren voor de sport en hopen dat kinderen hierdoor weer meer gaan bewegen” aldus de vakleerkracht van OBS De Grundel en de tennistrainer van Poseidon.

Ook hebben leerlingen dit schooljaar al kennis mogen maken met de watersport tijdens Optimist on tour. Tijdens dit landelijk rondreizend watersportevenement maken kinderen kennis met verschillende watersporten. Onder begeleiding van gecertificeerde en enthousiaste instructeurs varen kinderen hun eerste mijlen in een Optimist en gaan ze kanovaren, suppen of windsurfen. Daarnaast zorgen de aquaroller en het Optimist on Tour Laboratorium, waar kinderen op een speelse manier meer leren over water, voor veel plezier op én naast het water. Zo komen kinderen op een makkelijke, leuke en laagdrempelige manier in aanraking met de watersport! Het was een groot succes met veel blije gezichten.

Verder zullen dit schooljaar de sporten korfbal, handbal, basketbal en voetbal onderdeel zijn van de bewegingslessen op OBS De Grundel en zullen de verenigingen een actieve rol vervullen in het organiseren van de lessen rondom deze sporten!