Basisschool De Grundel krijgt een GOED van de onderwijsinspectie!

Geplaatst op vrijdag 4 oktober 2019

Basisschool De Grundel krijgt een GOED van de onderwijsinspectie!

Op 23 september 2019 bezocht de inspectie van het onderwijs OBS De Grundel voor een kwaliteitsonderzoek.
In juni dit jaar werd al eerder een herstelonderzoek uitgevoerd. De inspectie beoordeelde toen alle indicatoren met voldoende en de indicatoren zicht op ontwikkeling, pedagogisch klimaat (hoe voel je je op school), kwaliteitszorg, kwaliteitscultuur en didactisch handelen (hoe geeft de leerkracht les) zelfs met ‘goed’. Binnen de wettelijke kaders van de inspectie is opgenomen dat een basisschool niet van een onvoldoende oordeel direct het oordeel goed kan krijgen. Hiervoor is een aanvullend kwaliteitsonderzoek nodig.

Omdat de onderwijskwaliteit op De Grundel van dusdanig hoge kwaliteit is, heeft het team besloten dit onderzoek uit te laten voeren en konden op 23 september de kurken weer worden ontpopt. Vol lof ontving de school aan het einde van het onderzoek een goed van de inspecteur.
“Vooral het fijne pedagogische klimaat, de veiligheid, de manier waarop de leerkrachten de leerlingen in beeld hebben en hun onderwijs laten aansluiten bij de onderwijsbehoeften van ieder kind zijn noemenswaardig” aldus de onderwijsinspectie. “Verder is er zo een hoge mate van professionaliteit van het team dat een goed hier meer dan terecht wordt afgegeven!”

“We zijn ontzettend blij met deze erkenning van de inspectie en zijn er vooral trots op dat wij elke dag zien dat kinderen met plezier leren op De Grundel en dat ons onderwijs aansluit op wat zij nodig hebben zodat ze zich optimaal kunnen ontwikkelen” aldus de trotse directeur Lisa Weustink.